![]() |
Bebekler için balık çorbası |
Balık 9-12. ay sonra için uygundur.
Balık Çorbası Tarifi
Tercih edeceğiniz balıklar mevsime uygun, taze ve yüzey deniz balıkları olmalıdır.- Kış aylarında uskumru, hamsi, mezgit, palamut , dil balığı yaygın balıklardandır.
- Temmuz ayından itibaren çinekop, sarıkanat, istavrit, sardalya, tekir gibi balıklar tercih edilebilir.
Malzemeler
- 150-200 gram balık.
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- 5-6 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı bulgur
- Yarım soğan
- Çeyrek limon
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- Çok az miktar tuz
Nasıl Yapılır?
- Balığı bir kapta 3-4 su bardağı su ekleyerek haşladıktan sonra derisini soyup ayıklayıp, küçük parçalara ayırıyoruz. (haşlama suyunu dökmeyip kenara ayırıyoruz)
- ayrı bir tencere de küp küp doğranan soğanı zeytin yağı ile biraz soteledikten sonra doğradığımız patates ve soğanımızı ekliyoruz.
- 1-2 dakika karıştırarak pişirdikten sonra balığı haşladığımız suyu sebzelerin üzerine ilave ediyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra bulgurumuzu da çorbamıza ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra ufak parçalara ayırmış olduğumuz haşlanmış balığımızı da çorbamıza ekliyoruz.
- Balık eklendikten sonra 5 dk kadar daha pişmesi yeterli olur.
- Çorbamızı telli süzgeçten geçirerek yemeye hazır hale getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok